sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Vaikea ensimmäinen teksti


 Olen lukion ensimmäistä luokkaa käyvä tyttö Rovaniemeltä. Rakastan matkustamista, ruuan laittoa, valokuvausta, kahviloissa liian pitkään istumista, ulkona syömistä ja vieraiden kielten puhumista. (Kuulostaa enemmän treffi-ilmoitukselta kuin blogin avaustekstiltä..)

  Aloitan blogin, koska haluan ikuistaa tulevan vaihto-oppilasvuoteni Belgiassa. En usko että pystyn kirjoittamaan perinteistä päiväkirjaa, ja blogin kautta muutkin voivan seurata kuulumisiani. Pyrin kirjoittamaan säännöllisesti ainakin vuoden loppuun asti, siitä eteenpäin jatkan fiiliksen mukaan. Arjen ja tekemisieni lisäksi kirjoitan myös ajatuksistani ja kiinnostuksenkohteistani yleensä. 

  Lähden siis YFU:n kautta Belgiaan Elokuun lopussa. Olen halunnut vaihto-oppilaaksi jo monta vuotta, joten viime syksynä tartuin tilaisuuteen viettää 11 kuukautta ranskankielisessä Belgiassa. Olen opiskellut ranskaa viisi vuotta peruskoulun loppuun asti, mutta tällä hetkellä tuntuu ettei niistä vuosista jäänyt mitään käteen. Toivottavasti kielen puhuminen alkaa kuitenkin sujua muutaman kuukauden jälkeen. Maavalintana Belgia oli vähän outo, mutta ainakin ranska on hyödyllinen kieli :) En ole koskaan käynyt belgiassa, mutta pidän keski-euroopan (kaupunki)kulttuurista yleensä, enkä usko että Belgia tulee olemaan poikkeus! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti