tiistai 1. toukokuuta 2012

Keltainen toukokuu

  Vapun vieton jälkeen toukokuu on aloitettu vappubrunssilla ja kesäfiilistelyllä, jota ajattelin jakaa myös blogiin! Harmaata lunta on enää paikoittain, ja vihreää ruohoa alkaa puskea esiin jopa täällä pohjoisessa. Kaduilta harjataan hiekkoja pois ja terassit avataan. Kohta on öisinkin liian valoisaa valotikuille ja muulle neonväreissä hehkuvalle bilekrääsälle. 


  Rakastan lapin pimeää talvea, kun aurinko ei nouse ollenkaan ja ei edes tarvi keksiä tekosyitä sisällä pysymiseen. Sitäkin enemmän rakastan kesän valoisuutta, sitä kun ilman kelloa ei tiedä onko yö vai päivä.  Silloin ei edes haluta keksiä niitä tekosyitä ollakseen lähtemättä ulos. Kohta se tulee! En tiedä, mikä on kesässä parasta. Kesäaamut, kun saa herätä rauhassa, juoda aamukahvit ulkona ja miettiä tulevaa päivää ilman lukkoon lyötyjä suunnitelmia. Päivät, kun aurinko paistaa, ja sään mukaan voi istua toimettomana joko rannalla auringossa tai kahvilan terassilla parantamassa maailmaa parhaiden ystävien kanssa. Kesäillat, Kun ruohikolla on viltti, viltillä piirissä ihania ihmisiä ja piirin keskellä kasa tuoreita mansikoita.


  Hämmennyin näistä ajatuksista eilen, kun huomasin että juhannukseen on enää alle kaksi kuukautta! Ei siis ollenkaan liian aikaista suunnitella mökkijuhannusta. Keskikesää.

kuvat weheartit ja tumblr

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti