tiistai 31. heinäkuuta 2012

Lähtölaskenta

Hei pitkästä aikaa :) Nyt kun lähtöön on enää 20 päivää, otan itseäni niskasta kiinni ja alan pitämään taas blogia ajantasalla.

Kesä on mennyt töihin ja päämäärättömään oleskeluun. Matkoilla en ole käynyt, ainoastaan vajaan viikon reissun Helsinkiin, ja viikonlopun ystävän häihin Kuopioon. Koko kesän on oikeastaan ollut aika huonot säät, ja tuntuu, ettei ole ehtinyt tehdä vielä mitään kovin kesäistä, mutta siltä se kai tuntuu joka vuosi. Jokatapauksessa kesä on mennyt huimaa vauhtia. (taas).

Vaikka lähtö on niin lähellä, en osaa käsittää ajatusta siitä että oikeasti lähden vuodeksi pois. En vieläkään osaa jännittää muuta kuin uutta kieltä, joka varmasti tuottaa paljon ongelmia varsinkin alussa. Olen puhunut jonkin verran host-perheen kanssa sähköpostilla, ja luulen että istun perheeseen tosi hyvin! Tutustuin myös pariin rotaryn vaihtariin Kanadasta ja jenkeistä, jotka tulevat asumaan Belgiassa melkein mun naapurissa! 

Pikkuhiljaa pitäisi alkaa miettimään pakkausta ja tuliaisia jne, mitä yleensäkin pitäisi ottaa mukaan ja mitä hankkia paikan päältä. Matkatavaroitten painoraja täyttyy jo viikon lomareissulla, miten saan kaiken mahtumaan 22 kiloon kun pitäisi pakata koko vuodeksi? 

Ajattelin että keksisin omaperäiset tuliaiset hostperheelle, mutta todennäköisesti päädyn loppujenlopuksi kuitenkin marimekkoon, muumimukeihin ja juustohöylään. Fazerin sinistä tietenkin pitää viedä vertailukohteeksi belgialaiselle suklaalle. 

Ranskaa en ole edes yrittänyt kerrata. Saksassa vaihtarina viimevuoden ollut ystäväni sanoi että turha yrittää, opit paikan päällä kuitenkin päivässä sen mitä täällä viikossa. Niimpä otan sanakirjan kainaloon, soperran bonjour vaan perheelle ja nyökyttelen päätäni. 

Olen kuullut paljon hyvää belgialaisista ihmisistä, ja ensimmäinen omakohtainen kokemus tuli pari päivää sitten töissä, kun tutustuin belgialaiseen perheeseen. He kertoivat asuvansa rannikolla, toisella puolen Belgiaa kuin Verviers (toisella puolen maatahan tässä tapauksessa tarkoittaa parin tunnin automatkaa), ja olivat siis flaaminkielisiä. Juttelimme Suomesta ja vaihtovuodesta, sain lopulta yhteystiedot ja perhe tarjoutui hakemaan minut autolla Verviersistä jos haluaisin viettää vaikka viikonlopun heidän luonaan ja nähdä rannikkoa.  

Loppuun vielä kuvia kesän ajalta (kappas, suurin osa on ruuasta):

Ilmoittaudu kommenttiboksiin jos olet itsekin lähtevä vaihtari, varsinkin jos pidät blogia! 

6 kommenttia:

 1. Heippa! Mua alkoi kiinnostamaan, että miks valitsit just Belgian, etkä Ranskaa? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alunperin suuntana piti olla lattarit, mutta päädyin kuitenkin ranskankieliseen maahan. Tässä vaiheessa Ranskaan ei ollut enää paikkoja jäljellä, joten otin paikan Belgiasta. Jälkeenpäin oon kyllä tosi tyytyväinen, Belgia on niin keskeisellä paikalla ja välimatkat on lyhyet niin maan sisällä kuin toisiinkin maihin. Ja tosiaan oon saanut niin positiivisia kommentteja belgialaisista ihmisistä, ranskalaisista taas vähän vähemmän positiivisia. Tottakai nämä on vain yleistyksiä mutta paremman tiedon puutteessa on uskottava!

   Poista
 2. mä lähen kans vuodeks belgiaan afs:n kautta! ei oo blogia (ainakaan vielä) ja namurissa tulen asustelemaan :) vois jotenki hienosti vaihtaa yhteystietoja jos joskus oot sinne päin tulossa, vertaistuki on tärkeää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Pistä sähköpostia tulemaan tiinapeuna@gmail.com niin vaihdetaan enemmän tietoja! :)

   Poista
 3. Moikka. Löysin sun blogin jokin aika sitte ja olin ihan fiiliksissä, kun huomasin, että oot lähössä Belgiaan! :) Olin itekki siellä rotary-vaihtarina 2010-2011 ja voin sanoa, että vuosi kokonaisuudessaan oli ihan mahtava kaikkine iloineen ja suruineenkin. Ja tuut todellakin huomaamaan, että ihmisten puheet belgialaisten ystävällisyydestä ovat täyttä totta. Innolla jään ootteleen uusia postauksia ja seuraamaan sun vaihtovuotta tän blogin kautta! :)

  VastaaPoista
 4. Kiva saada Belgiasta hyvää palautetta vanhoilta vaihtareilta!! :) Toivottavasti jää mullekin yhtä hyvät kokemukset :)

  VastaaPoista