perjantai 28. syyskuuta 2012

Taas mennään..

Kulunut viikko on ollut lievästi sanottuna tapahtumarikas, siksi en ole ehtinyt kirjoittaakaan mitään. Viimeviikon lauantaina oltiin YFU:n porukan kanssa Walibissa, joka oli ihan mahtavaa, teki niin hyvää nähdä taas kaikkia! 

Paikalliset subit täytetään ranskiksilla..

Vaihdoin myös perhettä, tai oikeastaan se prosessi on vielä kesken. Sanon vain sen verran että perheessä oli ongelmia ennen tuloani eikä ollut heille oikea aika ottaa vaihto-oppilasta taloon. Nyt olen ollut keskiviikosta asti Moldovalaisen Valerian perheessä Quievrainissa, lähellä Ranskan rajaa. Tapasin Valerian Walibissa, hän tuli Belgiaan kaksi viikkoa muiden jälkeen viisumin kanssa olleiden ongelmien takia. Valeria on aivan ihana ja tultiin heti juttuun, ja myös host-perhekin on aivan mahtava! Eilen oltiin päivä Liegessä Carmenin ja Gregin kanssa, shoppailin vähän ja yritin siirtää ajatukset eteenpäin ja lopettaa tilanteesta stressaamisen. 


Tarkoituksena oli alunperin, että olen täällä tiistaihin asti, johon mennessä YFU olisi löytänyt uuden perheen. Kuitenkin tänään minulle soitettiin ja kerrottiin että perhe oli jo löytynyt, mutta että se on lomalla ja palaa vasta viikon päästä. Eräs kouluni opettajista oli tarjoutunut väliaikaiseksi perheeksi, ja he tulevat hakemaan minut autolla Quievrainista tänään illalla. Olen siellä viikon, jonka jälkeen menen lopulliseen perheeseen. Toisaalta on tosi hyvä että en joudu vaihtamaan koulua, koska olin jo ehtinyt tottua kouluun ja ympäristöön, mutta toisaalta toiselle paikkakunnalle vaihtaminen olisi ollut kokonaan uusi alku. Ehdin onneksi nukkua kaksi yötä Valerian luona ja rentoutua, ennen kuin olen taas viikon täysin vieraassa perheessä ja sama vielä viikon päästä uudestaan. Toivottavasti kaikki menee nyt hyvin ja pääsisin jatkamaan elämää täällä ilman stressiä!

The passing week has been full of action to say the least, that's why I haven't had time to write anything. Last saturday we went to Walibi with all the students from YFU and it was awesome, it was so good to see everyone again!

I also changed my family, or actually i'm still in the middle of the process. I'll just say that my hostfamily had problems and it wasn't a good time for them to take an exchange student. Now I have been in Valeria's family in Quievrain, next to the french border since wednesday. I met Valeria at Walibi, she's from Moldova and she came to Belgium 2 weeks after the others, because she had some problems with her visa.  She's so great and we got along so well instantly! Her hosts are very nice too. Yesterday we went back to Liege to spend the day with Greg and Carmen. I did a little shopping and tried to stop stressing about the situation and just relax, it was a great day.

At first I was supposed to stay here until tuesday, and then go to my new family if there was one found. But YFU called me today and told that they already found a family, but they were on vacation at the moment. So today one of my teachers and her family will come to pick me up and I will stay with them for one week, until my real new family comes back from their holiday. I don't know anything about the new family except that they live close enough to my school so I don't have to change it. 

Here I am, going to another new place for a week and the same thing again after that.. Fortunately I at least had these two days at Valeria's just to relax. I hope everything goes well now and I can continue my life here without any unnecessary stress about things. 


2 kommenttia:

  1. Hei please listaa mulle hyvät ja huonot puolet... Oon lähdössä Belgiaan ja haluisin tietää, kanattaako oikeasti lähteä !

    VastaaPoista
  2. Maasta vai vaihdosta yleensäkin? Vuosi on kaikille niin erilainen, että plussia ja miinuksia on vaikea listata suoraan! Mulla on ollut täällä paljon vaikeita hetkiä mutta niitä oppii nopeasti arvostamaan opettavana kokemuksena. Mutta loppujelopuksi saldo jää plussan puolelle, ihan mahtavia juttuja oon jo täällä kokenu, ja tavannu niin hienoja ja ihania ihmisiä. Maana Belgia on ihan huippu valinta, muita vaihtareita on helppo tavata lyhyiden välimatkojen takia ja täältä on helppo käydä Ranskassa, Saksassa, Luxemburgissa, Amsterdamissa, Lontoossa jne..... Tietenkin opit myös ranskaa! :D

    Sen verran sanon että jos perut lähtösi, niin kadut sitä todennäköisesti pitkään. En tiedä ketään, joka vuoden jälkeen olisi katunut lähtöään tai sanonut ettei olisi kannattanut :)

    VastaaPoista