maanantai 12. marraskuuta 2012

1/4 taking over Belgium

Taas on viikko kulunu tosi nopeaa, tässä alkaa tajuaan että on ollu täällä jo neljäsosan koko ajasta! Tuntuu, etten oo enään tän vuoden alkuvaiheessa, vaan alan kunnolla tottuun tähän elämään täällä. Tuun tosi hyvin toimeen mun perheen kanssa, ja arkeen alkaa tulla tutut rutiinit. 

En vois olla mun maavalintaan tyytyväisempi. Belgiassa kaikki on niin lähellä, että voi lauantai-aamuna päättää että haluaa käydä Brysselissä tai Luxemburgissa, ja junat kulkee (myöhässä tai ei, kulkee kuitenki). Vaikka olisinkin ehkä valinnut Ranskan jos sinne olis ollut vielä paikkoja, niin jos nyt voisin valita, tulisin ehdottomasti tänne. Täällä ei oo väliä, päätyykö isoon vai pieneen paikkaan, liikkuminen paikasta toiseen on niin helppoa. Samaa ei voi sanoa Ranskan maaseudun pikkukylistä, joista ei välttämättä kulje minkäänlaista julkista liikennettä mihinkään. Sää ei tietenkään oo mikään ideaalinen, mutta ei täällä loppujenlopuksi sada niin paljon kuin odotin, ja pitkä ja leuto syksy on tosi kaunis, täällä on täys ruska-aika vieläkin!

Myös mun koti täällä on täydellisellä paikalla. Verviers on just sopivan kokonen kaupunki josta löytyy kaikki tarvittava ja enemmänkin, ja Liegeen (600 000 asukasta) pääsee junalla 20 minuutissa. Meidän talo on keskustan laidalla rauhallisella ja kauniilla alueella, ja kuitenkin mun kotikadun varrelta löytyy ravintoloita, apteekki, marketti, leipomoita ja kahviloita. Kävellen keskustaan, juna-asemalle ja kouluun pääsee alle kymmenessä minuutissa. 

Viikonloppu oli ohjelmarikas, ja tänään meinasin nukahtaa joka tunnille kouluun.. Perjantaina juhlistettiin koulukaverin kotona synttäreitä pienellä porukalla, ja oltiin siellä yötä. Lauantaina Greg tuli Verviersiin ja käytiin suklaafestivaaleilla maistelemassa ahtamassa navat täyteen suklaata. Istuttiin baarissa vähän aikaa ja ooteltiin että mun lempparikiinalainen aukes illaksi ja käytiin syömässä taas 5 ruokalajin mätöt. 

Sunnuntaina menin iltapäivällä Liegeen Sofien kanssa, meillä oli tosi ihana päivä. Käveltiin vanhassa kaupunginosassa ympäriinsä ja istuttiin syömässä yli kolme tuntia. Meillä riitti juttua niin paljon että tarjoilijat nauro meille kun ei ikinä lähdetty. Oli tosi hyvä sää ja päivä oli kaikin puolin täydellinen lopetus viikolle :) 

Lopussa viikon kuvasaldoa! 

Again a week has gone super fast. I'm starting to realize that I've already been here a quarter of the whole time! Instead of feeling like I'm still "at the beginning phase", I'm really getting used to my life here. I get along great with the family, and Im starting to get familiar routines to my days. 

I couldn't be any happier about my choice of host-country. In Belgium everything's so close, that you can decide on on a saturday morning that you want to visit Brussels or Luxembourg today, and just go to the station and get on a train (which are usually late, but still). Even if I had probably chosen France if there had been places left, if I could to choose now, I would definitely come here. In Belgium it doesn't matter whether you end up in a small village or a big city, going from a place to another is so easy. You can't say that about the little villages in the French country-side, where there might be no public transport of any kind. Of course the weather is not ideal here, but it doesn't actually rain as much as I expected , and the autumn is really beautiful! 

Also my home here is in a perfect location. Verviers is a perfect-size city where you can find everything you need and more, and you can get to Liege (600 000 inhabitants) with a train in 20 minutes. Our house is near the city center in a beautiful and peaceful area, and still you can find a market, restaurants, bakeries and cafés down my home street. It takes less than 10 minutes to get to the center, to the train station and to school by foot. 

My weekend was pretty full, so today I almost fell asleep in every class.. On friday we celebrated a friend's birthday at her house with a couple of people and spent the night there. On saturday Greg came to Verviers, we visited a chocolate festival, and ate a little a lot of chocolate there. Afterwards, we sat in a bar drinking kir and ate dinner in my favorite chinese restaurant, 5 courses again mmm.. 

Sunday afternoon I went to Liege with Sofie, we had a lovely evening there. We walked around in the old part of town and sat down for drinks and dinner over three hours. We had so much to talk about that the waiters laughed at us that we never left the place.. The weather was good and it was a perfect end for the week in every way :) 

Last week's instagram: 


Perjantai-illan cannelonit
Kampaajalla
                                                                         
Meitsi
Sain postissa myyrä-joulukalenterin!! haha kiitos <3
Katutivoli
Täällä näitä löytyy joka nurkan taka

                        

Aseman kahvilassa junaa ootellessa
Samaa tivolia Liegestä
Sunnuntain maisemia
Saksofonin soittajia katolla

                      
Kaunis marraskuun päivä
Sofien kanssa kiriä ja ruokaa!

Edit: Luovutin puolen tunnin jälkeen noitten kuvien kanssa taistelun, ne on nyt vähän miten sattuu..
/After half an hour I gave up fighting with the photos so they're not really arranged well..1 kommentti: